opnopfnqopw fqwjopwf fjow fwjowfnf nwfinf

Oönskad hårväxt är ett stort problem för både kvinnor och män. I de flesta fall är arvsanlag en orsak men det kan även bero på etniskt ursprung, ålder eller på hormonellt tillstånd.

Hårstråt kan variera i färg och tjocklek beroende på var det befinner sig på kroppen. Det kan vara allt från tunna fjun till mörka tjocka partier. Hårroten har sitt fäste i en hårsäck som ligger 1-7mm djup ner i huden. Håret växer inte hela tiden utan befinner sig antingen i ett växande eller vilande tillstånd. Det är under den aktiva växtfasen som hårstråt är som mest pigmenterat av melanin. (mörkt hår) och endast då kan laserbehandling ske.

MEDIO STAR DIODLASER

MeDio Star är en diodlaser som är speciellt framtagen för behandling av oönskad hårväxt. Metoden bygger på den senaste laserteknologin och är vetenskaplig beprövad och godkänd av FDA. MeDio Star har till skillnad från många andra lasrar på marknaden, ett inbyggt kylsystem som gör att behandlingen blir mer behaglig för kunden och skyddar huden bättre.

BEHANDLINGEN

Före behandlingen ska ytan rakas (en dag innan). På den rakade huden stryks ett tunt lager genomskinlig gele. Lasern behandlingsmunstycke består av diodlaser och kyldel. Kyldelen kyler först ner huden, varefter dioden sänder ner en högintensiv ljustråle ner i huden. Pigmentet i hårstråna fångar upp laserljuset och det omvandlas till värme. Värmen leds ner ända till hårsäcken. När temperaturen blir till ca 70 grader förstörs hårsäcken permanent. För bästa resultat anpassas laserns inställningar efter patientens hudtyp och hårtjocklek. Man får inte vistas i sol fyra veckor före och efter laser behandling, detta för att minimera risken för pigmentering.

PRISLISTA